Så har det blivit dags att pensionera mina älskade X-talon 212. Det har varit ett faktum länge men jag har väntat på ett bra pris för X-talon 190 innan mina 212:or hamnar på min wall-of-fame.

Jag gillar Inov-8 som märke, de lever upp till sitt namn som innovativa och deras terrängskor har en gummiblandning som är som sugroppar på underlaget och sväljer blöta klippor, rötter osv på ett sätt jag aldrig upplevt innan jag snörade på mig mina första skor.

Skorna har hållit ihop förvånansvärt bra och det är mina absolut mest använda skor som jag haft sen 2010 men sen 1,5 år tillbaks så har sulan förlorat sin “klibbiga” egenskap i takt med att jag slitit ner dubbarna. Tyget är något mer frånstötande och stryktåligt än X-talon 190 vilket gör dem till ett lätt och bra alternativ till approachsko. Löpkänslan är följsam och med ett häldropp på 6mm.

Om man är van att använda Inov-8 men aldrig haft 212:orna så kan jag rekommendera att man går upp en halvstorlek jämfört med t ex F-lite 195, Roclite 286 GTX, Roclite 400 GTX och t.o.m systermodellen X-talon 190.

X-talon 212, mina älskade trotjänare.