Idag har jag varit ute med Nati och gjort två nyturer och siktet var naturligtvis inställt på is och mix med tanke på säsongen. Först åkte åkte vi till Rörmyren men isen var inte i form och vi åkte till Stenungsundsmotet istället där jag gav mig på en mixled men så fort man snuddade vid isen så rasade den från berget. Jag gav den några försök innan jag gick runt hörnet där jag hittade dagens första ledbara is och dagens första nytur Kort, Tjock och Härlig. Det är ingen led man åker några längre sträckor för att klättra men det är en bra nybörjarled om man vill testa att leda.

När vi var på väg att packa ihop så fick vi upp ögonen för en mixled och Alpinistträning visade sig bli dagens andra nytur. Den blev en större utmaning och jag tog både ett och två fall innan jag hittade en bra placering för yxorna.

Inom kort kommer lite mer info om lederna under kategorin Nyturer.

På toppen av Alpinistträning, grad M5-M6.